1.5.1 Kilpailuluokat

Kilpailuluokat perustuvat auton tehopainosuhteeseen (kg/kW), joka lasketaan auton rekisteriotteessa / omistajan käsikirjassa / muussa luotettavassa teknisessä lähteessä oleva auton omamassa (kg) jaettuna vastaavan lähteen teholla (kilowateissa = kW). Jos auto on rekisteröity ensimmäisen kerran (= käyttöönottopäivä rekisteriotteessa) ennen 1.1.1995, on auton painoon eli massaan lisättävä lisättävä 75 kiloa, joka on mukana tuota päivämäärää uudempien autojen omamassassa.

Auton kilpailumassa on viime kädessä maaliviivalla punnittu massa kuljettajan kanssa. Jos auton rakennetta on muutettu alkuperäisestä, on kilpailijan hyvä punnituttaa auto ja esittää punnituksesta allekirjoitettu hyväksytty todistus. Samalla tavalla muutetulla moottorilla varustetun auton voi käyttää moottoridynamometrissä ja saada vastaavanlainen todistus moottoritehosta.

Tehojen muutoksissa käytetään kerrointa 1 kW = 1,360 hv eli 1 hv = 0,735 kW.

Eri normin tehot verrataan seuraavasti: 1 hv SAE = 0,92 hv DIN.

Luokat määräytyvät autojen tehopainon ja viritysasteen mukaisesti, sekä renkaiden pehmeyden mukaan:

Lk. 4: Naiset: auton tehopainosuhde vapaa.
Naiset voivat halutessaan siirtyä autonsa mukaiseen luokkaan.

Lk. 3: Vakioautot:

Lk. 1: Kilpa-autot ja sporttiset vakioautot

Auto saadaan myös ilmoittaa omaa luokkaansa tehokkaampaan luokkaan (esim. Lk. 2:sta 1:seen). Selvitys laskennallisesta litratehosta (koskee luokkaa 2 ja 1):
• Kun moottoria on muutettu vakiomoottorista, käytetään laskennallista litratehoa rekisteriotteeseen (vastaavaan tietolähteeseen) merkityn tehon sijasta. Laskennallinen teho on 60 kW/l, eli 81,6 hv/l. Esimerkiksi, kun viritetyn moottorin koko on 1,59 litraa, on laskennallinen teho 1,59*60 = 95,4 kW = 129,7 hv.
• Laskennallisen tehon sijasta voi katsastaja hyväksyä kilpailijan esittämän kirjallisen todistuksen auton mitatusta moottoritehosta. Todistukseen tulee yksilöidä tehoon olennaisesti vaikuttavat moottorin apulaitteet. Siihen tulee myös yksilöidä käytetyt mittalaitteet ja siinä tulee olla mittaajan yhteystiedot ja allekirjoitus mittauspäivämäärineen.